Ramlow DK

Fugle

Min hustru siger, at jeg har lidt pip – men hvorom alting er, så bliver turene i naturen bare lidt mere spændende, hvis jeg bruger øjne og ører til at se og lytte efter de forskellige fugle. Og så er der også et element af jagt – hvis jeg kan få skudt et godt foto…

Helt tæt på et svanerne

De seneste år har er jeg komme tæt på et svanepar. De har lært mig at kende, og jeg har opnået deres tillid. Det har givet mange unikke situationer og fotos. Her er nogle eksempler:

Ørne – Ved Olsens Sø

I efteråret 2023 holdt et ørnepar og den ene af deres store unger til ved Olsens Sø i Vaserne mellem Birkerød og Holte i Nordsjælland. Fugleinteresserede strømmede til “Vaseskjulet”, der er en form for skur, hvorfra man kan observere fuglene. Ud over ørnene byder Olsens Sø på en skarv-koloni, ligesom der i årets løb kan ses forskellige andefugle, hejrere, isfugle med mere. Faktisk er der registreret mere end 170 forskellige fuglearter i Vaserne, hvor man også går ved ellesump, sø, pilekrat, rørskov, enge og løvskov.

Fugle – Flere af de lidt større

Min hustru og jeg går ofte ture – og ofte tager jeg kameraet med over skulderen. Mange gange bliver det ikke til så meget, men indimellem dukker motiverne op… Og når kameraet ikke er med – så kan jeg være sikker på, at fuglene nærmest poserer… Sådan er reglerne 🙂

Fugle – De lidt mindre

Gærdesmutte, dompap, stillits, silkehale, kvækerfinge og rødhals. Det er blot nogle af de mange mindre fugle, jeg har set i haven og på mine ture – udover de sædvanlige skovspurve, musvitter, blåmejser, solsorte m.v. Mange gange kan jeg i starten kun høre fuglen et sted – med med den gratis app “Merlin Bird ID” er der hjælp til at identificere, hvad jeg hører. Appen kan kraftigt anbefales.

error: Content is protected !!